Alla inlägg under augusti 2007

Av Kicki - 20 augusti 2007 00:13

POPPYS GUCCI stannar också. Han har blivit en riktig lite krulltott, och jag ser med spänning fram emot hur han kommer utvecklas!

ANNONS
Av Kicki - 20 augusti 2007 00:12

POPPYS HUGO stannar hos mig! En riktig liten raring i lemonagouti/white/cream

ANNONS
Av Kicki - 20 augusti 2007 00:09

POPPYS HUBERT till salu! En liten goding på fyra veckor.

Av Kicki - 19 augusti 2007 23:29

Usch och fy!! Jag mår nästan illa när jag tänker på hur fort tiden rusar iväg. En hel sommar har passerat, och nu återstår bara väntan på nästa... Med stormande kliv forserar dagarna fram, och ungarna börjar skolan igen. Pratade med en kompis på telefon idag, och hon befann sig mitt i svampskogen! Jag har ännu inte lyckats komma iväg dit... Denna helg har varit av sorten swooop! Den har bara swischat förbi med andra ord.


Denna dag har helt och hållet styrts av att Daddys Boy ska åka. Jag ägnade en försvarlig del av förmiddagen åt att leta efter hans vintertäcke! Det är uppslukat av underjorden helt enkelt. Jag hittade annars täcken som jag för länge sedan glömt att vi har. Jag och näst yngste sonen fick bevittna när en kattunge föddes under tiden vi var i stallet. Katterna hade samlats runt matskålen när en av dem började bete sig mycket märkligt. Hon vinglade till och såg först ut som om hon var förgiftad. Tillslut slängde hon sig på rygg och - PLUPP - kom det ut en kattunge! Man måste ju fundera lite över hur sådana djur egentligen fungerar... Hade hon verkligen trott att hon skulle hinna äta lite först innan hon hängav sig åt födandet?


Nu är Daddy inte längre vår... Iväg kom de tillslut, och två mycket förväntansfulla små flickor tyckte det var ganska onödigt att vi skulle dricka kaffe ;-) De ville hem så fort som möjligt! Men kör man över 25 mil för att köpa häst så gör det ju inget om man tar det lite lugnt och får ner en bit innan motsvarande resa åt motsatta hållet påbörjas. Jag har fått besked att allt gått mycket bra, och att gamla Daddy var lugn som en filbunke när de kom fram. Fann sig snabbt bland de nya hästarna - skönt!


Jag har fotat marsvin på eftermiddagen. Jag höll på att knäckas tillslut, men jag lyckades få alla bebisar som bor kvar att fastna på kort. Särskilt en höll på att få mig fullständigt GALEN! Han kunde bara inte sitta still... Jag är alltid ensam när jag fotar mina grisar. Det är bäst så. Jag blir otroligt frustrerad när någon ska "hjälpa mig" och inte riktigt vet hur eller har den rätta tajmingen. Då är det bättre att vara galen i sin ensamhet... Jag har inte laddat upp dem på "Blogga gratis" än, men gör nog det under veckan.


Ny vecka - nya uppgifter/Kicki

Av Kicki - 18 augusti 2007 21:36

Idag var det arla morgon för mig... Jag hade egentligen tänkt mig en härlig sovmorgon och att succesivt "jogga igång" dagen allt eftersom. Detta krossade dock maken ganska effektivt i går. Det gick då upp för mig att han planerade en tur till Linköping tillsammans med tonåringar tu. I vanliga fall hade de fått klara sig fullständigt själva. Jag är inte typen som kravlar upp en halvtimme före alla andra för att stå och bre mackor och koka kaffe till andra som ska iväg... Nej, orsaken var betydligt mer av praktisk natur. Jag hade ett betydande intresse av att saker och ting skedde på ett tryggt och säkert sätt.


Mina söta grisar har fått bo i hästtransporten sedan vi kom hem från Öland i onsdags kväll. Orsaken är helt enkelt att vi inte hunnit flytta ut de ganska tunga skåpen med lådor i innan mörkrets inbrott. Resan till Linköping krävde hästtransport! Men inte för att förflytta ädla djur i - nej, nej, nej! Visserligen hästkrafter, men av betydligt bullrigare och mer illaluktande sort. Maken och sönerna skulle iväg och åka trial! Det är alltså en slags motorcykel som man kanar omkring med i skogen. Inte som fartdårar som motorcross, utan just KANA! Man hoppar bland stenar och stubbar, och klättrar där det borde vara omöjligt att ta sig fram med en motorcykel.


Marsvinen behövde helt enkelt flytta ut! Jag fixade ihop deras utehagar och med en av sönernas hjälp förflyttades de små liven ut på gröngräset. De blir helt ÖVERLYCKLIGA när de får komma ut och käka gräs! Jag har försökt att unna dem denna lycka så mycket det har gått denna regniga sommar.


Så fort nämnd hästtransport väl var hemma igen så var det min tur att åka iväg. Men jag skulle verkligen ha HÄST i den. Vår kära Tips skulle åka hem idag. Han har varit uthyrd hela sommaren till två familjer. De har bara älskat honom, och han har troligtvis mått som en prins. När Tips var installerad hemma, och han sprang omkring i vår hage och ropade efter kompisar, åt vi middag. Det var min förträfflige make som ordnat med grillad lax (i ugn). Gott! Sedan bar det iväg igen. Två andra söner hoppade i ridkläder och åkte tillsammans med mig upp till våra andra hästar. Mitt sto Wossna och vår lille welshponny Daddys Boy skulle hem. Sönerna fick rida hem dem. I morgon åker Daddy...... Nu är det bara mina två 2-års ston som går kvar i sommarhagen (visserligen tillsammans med väninnans alla hästar!) - så hösten ÄR nog här på allvar nu. På onsdag börjar skolan...


Har det varit sommar i år?/Kicki

Av Kicki - 17 augusti 2007 21:25

Fortsatt jobb idag. Visserligen har jag haft en ganska lång semester, men man blir lite fundersam... Jag hade förväntat mig "häcken full" idag när jag tittade på min besökslista på morgonen. Första hade visserligen ringt återbud dagen innan, men förutom det så var det TRE som "bara" uteblev. Eftersom jag har samtalstid i 45 minuter så blir det en ganska försvarlig del av min arbetsdag när tre inte kommer. Det blir lite "hack i skivan" då jag inte riktigt kan planera in något annat med så kort varsel som bara tar 45 minuter. Jag har ju inga väldiga högar av papper heller att ta mig an eftersom jag som sagt precis kommit tillbaka från semestern.


Desto trevligare var det på kvällen i stället! En väninna ringde upp mig för ett par dagar sedan och undrade om jag kunde följa med henne och vara "expertråd". Hon har nämligen kommit på den alldeles lysande idén att köpa häst! Vi hade en mycket trevlig fredagskväll i ett mycket exklusivt stall. För er som inte vet kan jag berätta att det "kryllar" av slott och stora gårdar runt Linköping. Det var vid ett av dessa som hästen var uppstallad. Man blir bara sååå sjuk när man kommer in i ett ljust, välplanerat och mycket smakfullt inrett stall. Det är annat än vårat "logstall" det..! Hästen synades i sömmarna och reds fram och tillbaka, fram och tillbaka. Oavsett om det blir ett köp eller inte så hade vi det mycket trevligt! Härliga människor med mycket humor, men ändå grundat i ett seriöst intresse av HÄST. Då har åtminstone jag roligt :-)


Kvällen avslutade "som vanligt" - jag somnade i soffan...


MÅSTE få ordning på min TV-störning.../Kicki

Av Kicki - 16 augusti 2007 23:21

Tillbaka idag från semestern. Inget var sig olikt, och datorn väntade tålmodigt på mig. Personalkontoret har trasslat till det lite med mitt schema, men inte värre än att de får trassla tillbaka det igen. Träffade lite kollegor också - annars för jag en ganska tyst och tillbakadragen tillvaro. Kuratorsmottagningen är inte i samma lokaler som övriga Vårdcentralen, och för det mesta uppfattar jag nog det som positivt. Åtminstone tycker min patienter oftast att det är skönt att inte behöva sitta i samma väntrum som "alla andra". Men det kan bli lite ensamt också...


Bilden får symbolisera den ständiga resan mot nya mål. Vägen är skymd dessutom - vilket jag tycker att den är för det mesta. Jag börjar uppnå den ålder då jag mindre och mindre uppskattar "spänningen runt hörnet", men har på ett annat sätt kanske resignerat. Det är bara så. Kortet får som sagt visualisera denna konflikt.


Behöver nog sova lite inför morgondagens "tillbaka till verkligheten"./Kicki

Av Kicki - 15 augusti 2007 23:31

Öland ÄR verkligen solen och vindarnas ö! Maken och jag tog de två mindre barnen (8 och 10 år) på en liten biltur från Djupvik till Äleklinta och tillbaka. Med kameran i högsta hugg slängde jag mig ut i vildmarken och fotade för glatta livet. Tonårssönerna åkte moped i stället...


Hela familjen åkte också till Källa för att fajtas på crosscart banan där. Tonårssönerna hade bestämt sig för att "krossa morsan" men av det blevo inget! Jag körde snöpligt nog om två av dem i stället... Den tredje fick redan från start ett ointaget försprång då hans crosscart helt enkelt startades betydligt tidigare än min! Jag fick dock inte fullfölja mina heat eftersom bensinen tog slut (...)! Det resulterade dock i att maken förhandlade sig till fria glassar till hela familjen.


Middag intogs på Madesjö strutsfarm tror jag det heter. Dagens rätt var kort och gott strutsstek - gudomligt gott! Men eftersom vi vände hela "tivolit" hemåt denna afton fick vi ändå stanna till på Statoil i Målilla för att fylla på med mer föda i våra magar. Vi sladdade in där 5 minuter innan de stängde...


Skönt ändå att vara hemma igen!/Kicki

Presentation


Vad en modershjärta kan vara fyllt av.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Små hälsningar!

Följ bloggen

Följ GRABBMORSAN med Blogkeen
Följ GRABBMORSAN med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se