Senaste inläggen

Av Kicki - 15 juni 2011 10:30

  Drygt en vecka kvar innan allt vänder igen... Det är en märklig känsla egentligen, att nästan varje år ligga liiiite efter den "verkliga" tiden. För både mig och de allra flesta så har ju sommaren bara precis hunnit börja. Men faktum är att efter midsommar så blir nätterna allt längre   ...

 

Hästarna går sedan några veckor på sommarbete. Ponnyn har redan antagit en yngellik skepnad med oroväckande snabbväxande mage. En hel del "måsten" där alltså att ta itu med... Gammelmannen till ponny har faktiskt flyttat sedan jag var inne här sist! Han har hamnat hos en supertrevlig familj som behövde honom. Ett ganska stort ok av dåligt samvete har på detta sätt lyfts av mina axlar! Tips får vara den han allra helst önskar vara - en sällskapshäst som blir aktiverad lite lagom då och då, och kompis till en annan ålderman. En helt igenom "win-win" situation alltså   .


Skolavslutningstider är väl alltid hektiska perioder i alla familjer kan jag tänka. I just denna familj har vi avverkat både bal och student. Nu återstår de yngstas skolavslutning i morgon samt min mors födelsedagsfirande på lördag. Efter det så inträffar något mycket märkligt... INGA AKTIVITETER står det i min kalender (om man bortser från tiden jag tillbringar på jobbet)! Inte ens midsommarafton är planerad faktiskt. Och för en lagom rund 46-åring så känns det vääääldigt skönt   ! Det betyder självfallet inte att det inte finns saker att göra... Faktum är att det skulle behövas ett försvarligt antal semestrar för att "få allt gjort". Men om jag har lärt mig något om livet såhär långt, så är det i alla fall det att det inte hjälper ett dyft att i tankarna stressa med vad som "måste" göras. Det man VILL göra, det gör man. Det andra gör man inte - och man kan vara säker på att jorden inte kommer gå under för det! Och det jag verkligen VILL göra denna sommar - är att njuta av att jag själv till största delen får bestämma vad jag ska fylla den med. Och det känns skönt att veta att maken nog vill i stort sett samma saker som jag.


Om jag nu inte skulle ids eller "hinna" skriva på ett tag igen så - GLAD SOMMAR PÅ ER!!!/Kicki

ANNONS
Av Kicki - 14 maj 2011 16:11

  Det känns som om det var vääääldigt länge sedan vi hade en meter snö här och pustade och gnällde över både halka och kyla. Märkligt vad fort människan ställer om sig! Och nu går vi och inbillar oss att sommaren redan har kommit     ... Det kan vi ju tro! Men nog njuter åtm JAG i enormt stora drag av att det är varmt, men inte för varmt. Att det är torrt, men inte för torrt. Att man hör fågelsång, men slipper än så länge knottsång. (Hörs knott..??)

 

Trodde ni jag gått i ide? Att jag kanske drabbats av solsting? Nix! Inget av detta stämmer alls faktiskt..! Kärringen har ÄNTLIGEN börjat röra på fläsket nämligen! Denna gången (som nog i ärlighetens namn är den första "riktiga" gången) är jag nämligen våldsamt seriös! Det betyder att jag är ute och promenerar i en så rask takt jag kan utan att springa, VARJE dag. De flesta dagar går jag en 5 km lång runda, men när det inte låter sig göras så blir det lite vardagsmotion genom att jag hoppar av bussen ca 2 km från jobbet - och går även dit efter jobbet. Därtill så rider jag dessutom flera ggr i veckan. Inte för att vågen har fått någon chock ännu (eller kanske jag som skulle ha drabbats av en chock av glädje?), men jag märker en fantastisk skillnad på min kondition redan  ! Jag startade i princip i påskas, och har hållit igång lika ihärdigt som det vackra vädret sedan dess. Jag "tröstar" mig med att den uteblivna djupdykningen på min badrumsvåg helt enkelt beror på att muskler väger mer än fett... Det rasslar säker till vad det lider. Och sanning att säga så kan jag nog leva med att vara lite rund om de positiva effekterna som jag hittills fått faktiskt är ett resultat av min fysiska aktivitet. Jag är betydligt piggare och orkar mycket mer. Har betydligt bättre flås och orkar med trappor på ett mycket bätttre sätt osv. Skulle dessutom midjemåttet krympa så blir det en bonus   .


Kram på er!/Kicki

ANNONS
Av Kicki - 24 april 2011 21:06

  Det är egentligen inte klokt så bra man kan ha det! När våren bestämmer sig för att hosta igång riktigt ordentligt så prickas dessutom påskhelgen in! Och en annan är ledig   !!!

 

Både igår och idag har jag börjat dagarna med en promenix på drygt 5 km. Det är nog det bästa sättet man kan börja en dag på faktiskt! Jag mår så oförskämt bra efter denna lilla gångmarsch, så det blir en riktig rush resten av dagen också faktiskt.


Idag lyckades jag övertala 14:åringen att följa med på en ridtur, jag på Wossna och han på Welwette. Welwette kroknade faktiskt!!! I en av de ganska branta backarna vi har här omkring så tyckte jag att vi skulle trava uppför. Welwette fick mjölksyra i benen, och snubblade ganska otäckt ett par gånger. Vi tog en riktig "snubbelväg" hem som är en skogsstig. Det snubbliga är helt enkelt "spill" från skogsavverkning på en annan plats. Jag förstår inte riktigt vad alla grenar och pinnar gör just där, eftersom det inte har plockats ner träd precis just där stigen går. Men det är å andra sidan mycket man inte förstår... Hur som haver, så var flickorna tvungna att se sig ganska noga för, så Welwette blev dessutom trött i knoppen... Stackars arabflicka   .


Väl hemma kom Welwettes nästa pärs. Jag bestämde nämligen att vi skulle spola av de svettiga hästarna. Wossna är inte heller särskilt förtjust i att bli spolad i iskallt vatten, men hon finner sig dock i det. Welwette höll på en god stund och springa runt mig medan jag lät vattnet rinna framför hennes fötter. Tillslut tröttnade hon dock och lät sig bli spolad och stod faktiskt snällt stilla hela tiden. Trägen vinner säger man ju, och jag brukar vara den som är "mest envis" när det gäller sådana här saker   .


I morgon är det dags igen för lite rolig förbränning!!


/Kicki W

Av Kicki - 22 april 2011 17:50

Jag har fått ett nytt kontor... Det är verkligen välbehövligt! Större delen av dagen har gått till att rota bland dammiga pärmar och högar av hemliga papper (=man vet alltså inte vad det är förrän man börjar rota...).

 

Maken har sitt skrivbord mitt emot numera, men vi har våra kontorsplatser i vår gamla drängstuga numera - så nu ska det väl ÄNTLIGEN bli ordning och reda på (mig) mina papper..!! Välbehövligt, men ACK så svårt det är att hålla på enbart med att organisera... Det är jag tydligen urusel på! Speciellt när datorn står lockande nära och inte är tillstymmelse till att vara snuvig ens   ....


Maken spelade in grabbarna under sin spelning med vår antika videokamera. Men, bild och ljud fastnade. Detta har alltså min bättre hälft hållit på att knacka ner i sin dator samtidigt som jag bläddrar och nyser (damm!). Och då bara MÅSTE man ju tillslut sätta sig vid sin dator, klicka upp Youtube och ägna sig åt musik en liten stund... Här är första klippet!
Här kommer andra klippet:


Mer kommer....

/KickiAv Kicki - 22 april 2011 11:19

  Så det kan gå... Två dagars (eller en och en halv än så länge..) ledighet har resulterat i att jag har lagt in kort från kamerans minneskort till datorn. Och vad kan man säga? Minnet är URUSELT! Det är nästan pinsamt att jag lyckats glömma helt och hållet att jag gav mig ut för snart 2 månader sedan och fotograferade en klippvägg som då var täckt med en häftig isformation. Och att jag har lyckats glömma att maken tog kort på AHIS årsmöte... Jag kanske ska bli orolig - eller snarare min omgivning   ...

 

SOM jag låg och kröp i en smutsig snöhög, och SOM jag hade planerat för att "få till" kort på is. Och SÅ FORT det gick att glömma bort att jag över huvud taget tog korten! Det är nästan väl skrämmande! Men, jag kanske inte lägger ovidkommande saker på hårddisken, och mitt arbetsminne är numera ganska liet. Fast å andra sidan så innebar faktiskt detta en mycket glad överaskning! Jag kunde nästan tycka att vissa av korten blev lite häftiga   .


Min "stora" dator har varit krasslig på sistone, så jag har använt mig av min lilla minilaptop. Ungarna är inte nådiga i sina kommentarer när jag sitter med denna dvärgdator i knät, och mannen tycker nog att den får allt för mycket uppmärksamhet också... (host). Och faktum är kanske att det inte går med blixtens hastighet att jobba med den! Men, den är smidig, och jag är ju faktiskt ledig..! Och trots allt så fungerar det ju att lägga in foton och redigera - även om datorn ibland behöver stanna upp och tänka läääänge.


Det är ju lite pinsamt faktiskt, men jag tog med mig kameran på AHIS årsmöte i mars för att föreviga detta. Det gjorde jag även förra årsmötet, och kom plötsligt ihåg att jag inte gjort något av dessa korten - heller... Jag tog med blandade känslor över ordförandeskapet från Göran Eriksson i samband med årets årsmöte, vilket maken alltså förevigade. Det är inte ofta ni kommer få SE mig på denna blogg, men här blir ett av de sällsynta tillfällena:

 


Trevlig helg!/Kicki

Av Kicki - 21 april 2011 12:23

Inte gula påskliljor, men gula kabelekor (eller  hur det nu stavas!!). En söt liten vårblomma är det i alla fall, och som skänker en fantastisk glädje i de dystra dikena. Man skulle nästan kunna se det lite metaforiskt; tillvaron är emellanåt ett kladdigt och dystert dike, men våra liv skapar ändå klargula möjligheter av hopp och framtidstro! Jag gillar gula blommor   .


Idag är det skärtorsdag, och solen värmer omgivningen ganska trevligt faktiskt. Jag har en hel räcka med lediga dagar att se fram emot, och en hel del av den tiden kommer jag tillbringa i sällskap med mina härliga hästar. Två ska ridas och en ska ridas in... Visst kan man rida in en söt liten ponny under en helg..? Skämt åtsido. Jag tänker börja med frihetsdressyr lite mer koncentrerat, och hoppas att jag den vägen kan gå vidare. Det är en otroligt söt liten B-ponny som borde ha blivit inriden för oceaner av tid sedan...! Det är faktiskt ett problem när man "bara" har söner. De växer med blixtens hastighet!!! Poff så är de på tok för långa för att "duga" till hjälpryttare när små B-ponnyer ska ridas in. Men, denna helgen ska jag få tummen ur och göra det på ett litet annat sätt kanske.


Arabdamerna ska också ridas, och jag hoppas att jag kommer igång speciellt på den svarta (numera är hon dock inte så svart   ) flickan. Hon är helt underbar att rida. Men som det smidiga kylskåp jag är, så är faktiskt mitt största problem att bara komma upp i sadeln... Min kära Wossna står väldigt trygg och snäll vid den upphöjning jag använder mig av. Hennes dotter gör det INTE än, utan hjälp av någon "från marken". I helgen skall det tränas minsann!!! På att stå still, och på att inte vara så otroligt otålig med att få komma iväg... Sönerna är inte så noga med just sådana petitesser när de rider... De kan lixom hoppa på "i farten", och nästan tycka det är lite kul... Jag å min sida har svårare att se det komiska i det hela. Så, jag ska som sagt ägna en försvarlig del av helgen till rent och skärt horsemanship   !


Jag önskar alla en trevlig påskhelg!!/Kicki

Av Kicki - 20 april 2011 09:16

 

Nu fuskar jag faktiskt lite... Detta är inte årets kort, men jag misstänker att det kommer se ut exakt såhär ute i markerna till helgen. Jag planerar att tillbringa min påsklediga helg delvis på knä/mage med min Canon i högsta hugg! Kan man få nog av vårbilder?? Nää! Det finns alltid mer att upptäcka :-)!

 

Våren har rullat in med stormsteg under denna veckan. Det är märkligt så mycket lättare och enklare saker och ting känns, bara för att termometern kryper upp några grader! Visserligen har jag varit trött som en död sill när jag kommit hem efter jobbet, och inte ett jota har blivit uträttat. Men det känns ändå som att det nog kommer BLI möjligt att få lite energi över så småningom. Jag skyller dessutom en synnerligen elak förkylning för att orken inte riktigt vill infinna sig. Nu är jag nästan helt bra (förutom att jag fortfarande är trött), men resten av familjen snorar och nyser fortfarande. Jag ser ju att även mina ynglingar är kraftigt påverkade av samma virus, så då kanske man kan "unna" sig att faktiskt gå lite på knäna när man är kärring...


Påsken i vår familj brukar innebära väldigt mycket "ta det lugnt". Det betyder att vi inte har precis varje minut inbokade, och att vi framför allt stannar kvar hemma. Men nog har jag en plan för varje dag trots allt... Fredagen skall ägnas åt en dator som också har virus (men av annat slag...), lördagen kommer delvis tillbringas tillsammans med mina föräldrar, söndagen kommer jag förmodligen fungera som dressyrdomare för programridning och måndagen KAN innebära en resa till västkusten. Tisdag och onsdag nästa vecka har jag semester :-). En ganska hyfsad påsk såhär långt! Och som sagt, jag tänker ge mig ut med kameran under lämpliga stunder - när de än må inträffa :-).


/Kicki W

Av Kicki - 17 april 2011 11:41

    Får man presentera BACKSLICK BOYS! Eller egentligen är det fyra av mina fem söner. Från vänster; Oscar, Linnéa (bonusdotter), David, Eric och Samuel. Lillebror Jacob får kanske vänta något år innan han också kommer med. En liten förfrågan om ifall Samuel spelade i något band (han går musiklinje på Liljeholmens Folkhögskola) resulterade i att brorsorna ÄNTLIGEN började spela ihop sig...!

 

Så kom då äntligen dagen D, eller kanske snarare kvällen K! Efter en hel del trevande fram och tillbaka där somliga brorsor har tagit uppgiften på större allvar än andra, så var det så dags för uruppförandet. Oscar är en riktigt vass trummis, Eric är ruggigt bra på gitarr. Men de övriga brorsornas instrument är trumpet och fiol... Kanske inte de intsrument man tänker på allra först när det gäller hårdrock ;-). David, som går i 7:an i musikklass, har dock under detta läsåret även lagt gitarr till listan på alla instrument han spelar (fiol, trumpet och trummor...), så han överraskade övriga bröder med att vara riktigt duktig och kunna haka på från början. Samuel har dock inte spelat särskilt mycket gitarr, och fick snabbt lära sig spela elbas - något han kanske inte har övat ihjäl sig på om man ska vara ärlig... För hans huvudinstrument är egentligen trumpet. Inte mycket till likhet med en elbas om man ska vara petig...


Det som började lite hurtigt som ett "javisst - klart vi kan spela", har under resans gång böljat mellan både hopp och förtvivlan. Sångaren i sammanhanget är Samuel, och han gjorde den grymma upptäckten att det krävs synnerligen god simultanförmåga att BÅDE spela och sjunga - SAMTIDIGT. Något som alltså blev ynglingen övermäktigt. Åtm när man bara har 2 månader på sig att öva... Nu vet ju alla som har haft med grabbar att göra någon gång, att de är ganska enkelspåriga och smala i sitt tänk. Jag tror faktiskt att det var modern som kom med en talledank om att de kanske skulle plocka in ytterligare en medlem i brödraskapet. Och varför gå över ån efter vatten..? När Linnéa finns!!! Oscars tjej allstå... Och plötsligt blev det "Sesam öppna dig" - och alla bitar föll på plats!


I gårkväll var det så dags för spelningen. Som alltid när man gör något för första gången så kunde man ha övat lite till, valt andra låtar, förberett bättre osv osv osv. Dessutom var det bara Eric som inte var ordentligt förkyld...  Men petimetrarna och kontrollfreaken brukar vanligtvis fastna i att förbättra i all oändlighet - och kommer aldrig vidare till skarpt läge. Backslick Boys vågade hoppa bungyjump och kasta sig ut i osäkerheten och missarna. OCH DE LYCKADES!!! Alla fem är ruggigt musikaliska, men det är inte alltid en fördel... Men vet nämligen hur det SKA vara, men har kanske inte förmågan att nå dit än. Men de fick ihop det hela, och det med äran i behåll.


Idag är grabbmorsan vansinnigt stolt över sina grabbar - OCH bonusdotter :-)!


  


   

Oscar trummor, Samuel bas, Linnéa sång, Eric gitarr och David gitarr.


     


                  


Presentation


Vad en modershjärta kan vara fyllt av.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2015
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Små hälsningar!

Följ bloggen

Följ GRABBMORSAN med Blogkeen
Följ GRABBMORSAN med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se