Alla inlägg den 31 mars 2008

Av Kicki - 31 mars 2008 10:56

Det var tungt att gå upp i morse! Klockan i kroppen var ju inte mer än fyra! Visst, jag hade verkligen "försökt" vara duktig och gå och lägga mig lite hyfsat igår kväll. Men det hjälper ju föga... Lite märkligt var det allt att det var helt mörkt när klockan ringde :-(. När jag satt i bilden så kom gryningen krypandes, och det var VARMT! Jag har bytt jacka idag! Hela "vintern" har jag haft min stora röda dunjacka, gjord för nordpolsexpeditioner. Det är verkligen ruggigt att stå och vänta på buss och tåg när man är lite trött och uschlig. Då är min "stora röda" underbar! Men idag tog jag i stället en betydligt tunnare täckjacka - svart till färgen. Den räckte alldeles utmärkt :-).


Att många har väntat på våren gick inte att ta miste på i Linköping! Jag undrar om jag också var lika "oansvarig" när jag var i övre tonåren?! Jag såg flera tjejer i nämnd ålder som bara gick omkring i T-shirt! Nästan ingen av yngre modell hade jacka över huvud taget - utan det var munkjacka som gällde (luvtröja med blixtlås...). Jag kände mig väldigt präktig där jag stod i min täckjacka med blixtlåset uppdraget ända upp till hakan.... Ett tecken på att åldern börjar ta ut sin rätt! Jag minns en episod i slutet av det glada 70-talet. Det var valborgsmässoafton, och som traditionen bjöd så skulle "alla" gå ner till sjön där den årliga majelden skulle beskådas. Ett par dagar tidigare hade jag tillsammans med min mor varit och vårhandlat. Det gjorde man "på min tid". Jag var otroligt stolt över min nya jeansjacka, mina nya platåträskor med tillhörande randiga knästrumpor...! Man hade alltså jeans som man rullade upp slagen på till vaden ungefär, och till detta hade jag tvärrandiga knästrumpor i svart och rött. Gissa om jag frös!!!


På kvällskvisten var det ridlektioner. Mina adepter hade bett mig vid ett tidigare tillfälle om att få rida upp för ett dressyrprogram. "Visst" tyckte jag käckt "vilken bra idé"! Det var ju bara det att det gick upp för mig ganska sent att det är ett helt nytt program i Lätt C:1 från och med i år. Och då menar jag HELT NYTT! Det är inte mycket som stämmer med det gamla (visserligen fruktansvärt tråkiga program!), och detta var då tänkt att ridas utav alla. Det tog mer tid än vad lektionen egentligen tillät, men jag tror nog att de ändå var ganska nöjda med sina insatser. Jag fick stå och ropa ut i god tid vart var och en skulle ta vägen "vid nästa bokstav" - så NU kan jag Lätt C:1 som ett rinnande vatten!!! Det mindre roliga som det varma vädret har fört med sig är - ett dammigt ridhus! Det var inte klokt vad snabbt det har blivit dammigt där inne! Jag fick gruskänning i munnen ganska snart...


Väl hemma så blev det en del mockande och plockande. Mina söta treåringar fäller något vålsdamt nu. Värst är Welwette - arabtösen! Efter bara några tag med piggborsten så har man som en filt i borsten! Roxette - welshtösen - har inte riktigt satt igång än, men hon har varit utan täcke hela vintern också, så jag tror det har lite med det att göra. Den bortskämda arabflickan började ju frysa frampå senhösten, och då kunde inte mitt hjärta härda ut längre - utan täcke åkte på!


Våren är i alla fall här nu på allvar! Det har varit hela +15 grader idag! Bilden jag har till dagens inlägg har jag "stulit" via google - så det är INTE jag som fotat! Den är hämtad från en sida med landskapsfåglar - Västergötland! Varför jag valt just tranor är att hemmavid så har det börjat tuta och trumpeta över gärdena från just tranor! Det är ett vårtecken så gott som något :-). Jag har redan sett tre par som svävar omkring på sina revir som hämtat från forntiden. Det är märkliga fåglar, och mäktiga!


Fortsätter att vara glad :-)!/Kicki

Presentation


Vad en modershjärta kan vara fyllt av.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7 8 9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19 20
21
22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Små hälsningar!


Ovido - Quiz & Flashcards