Senaste inläggen

Av Kicki - 8 maj 2009 23:00

 Lite mer trolska bilder... Det är ju fototillfällen som man inte bör missa :-)


Ett bra avslut

Denna dag har varit blandad kompott. Det är inte ovanligt att det kan vara lite stressigt eller åtminstone lite pressat just på fredagar. Då är det flera som ska hem av patienterna, och då som först kanske tanken kommer upp att man nog i alla fall kanske skulle prata med en kurator om att man har fått canser. Just denna veckan har vi dessutom haft två misshandelsfall, och det är ju lite speciella omständigheter omkring sådant. Innan jag fick skuta för dagen så hjälpte jag en patient tillrätta som nog just då kände sig som den mest ensamma personen i universum... Ett bra avslut på arbetsveckan faktiskt.


Ännu bättre

Efter jobbet hade jag en date - med min man :-)... Vi hade bestämt att äta en bit mat efter jobbet, och träffades på Filbytertorget. Det var varmt och skönt, nästan lite tryckande, så en av uteserveringarna som svämmar över på detta torg var ju ett helt självklart val. Det bidde lite "after work", och det var riktigt trevligt under de stora tälttaken. Tills det bröt lös helt! Det började som en liten aning till en början. Men sedan blåste det till ordentligt och strax efter var ovädret lös! SOM det regnade och blåste!!! Det fullkomligt STÖRTADE från skyn! Vi satt visserligen skyddade under det stora tälttaket, men jag började frysa i alla fall. Nu är ju sådana här väderförhållanden inte helt ovanliga på våra breddgrader, så krögarna är väl förberedda. Det var bara att gå och hämta en värmande filt, och så kunde man sitta ett bra tag till. Visserligen behövde vi ropa till varandra över bordet för att överrösta regnovädret, men det kändes lite mysigt på samma gång. Vi satt nog där i 1,5 timme innan vi släntrade iväg till en restaurang och åt. Det fick bli grillspett med tzatzikisås - MUMS! När klockan var 20.30-tiden tyckte vi dock att det började bli dags för att fundera på refrengen. Då gjorde vi upptäckten att garaget vi hade parkerat bilen i var låst!! Jag kanske berättar vid något annat tillfälle hur vi lyckades få ut bilen, och det utan att anropa "låssmed", men hem kom vi :-)!


Ett bra fredagsavslut/Kicki W

ANNONS
Av Kicki - 7 maj 2009 10:58

 Detta kan faktiskt vara Sveriges största häst! Den kliver omkring i Kindatrakterna, och är en imponerande syn! Shirehäst heter rasen, och just denna bamsing är över 190 cm i mankhöjd...


Vikten av att planera

Idag har jag ägnat hela dagen åt planeringsarbete. På jobbet har vi nämligen varit iväg på en planeringsdag, och sådana sätter sina spår... Det kändes nästan som om man fick svälja ner sina höfter tillslut. Träsmak är verkligen ingen god smak! Om det blir något konstruktivt av sådana här dagar får man ju inte veta förrän efter ganska lång tid, och då har man för det mesta ändå glömt vad det var man egentligen gjorde "den där dagen".. Jag hade dock ca en timmes förfogande att berätta om vad det är jag gör, samt att alla fick diskutera lite i smågrupper över hur man ser på rehabarbetet på just vår vårdcentral. I "hemlighet" kan jag ju avslöja för er att jag faktiskt kände mig ganska stolt över att ha lyckats göra en Powerpoint presentation - och dessutom få min lilla minidator att kommunicera med projektorn!! Visserligen tog det faktiskt en del tid att lista ut HUR, MEN JAG GJORDE DET!!


Precis som katten Gustav

Egentligen hade jag annonserat för familjen att jag troligtvis skulle bli väldigt sen hem, om jag överhuvud taget kom hem. Det hade nämligen ryktats om att vi skulle ta tillfället i akt efter planeringsdagens slut att "hitta på något". Det blev nu inte riktigt så, utan jag överraskade maken i stället med att erbjuda sällskap hem i bilen. Han var också kvar på jobbet lite längre än han brukar, så vi befann oss alltså i staden Linköping samtidigt. Vi hade inte så bråttom hem, utan tog tillfället i akt och käka en liten bit mat. Det blev lasagne på en italiensk Pizzarestaurang, och egentligen hade det nog räckt att beställa bara en portion att dela på... Men lasagne är gott!!! Och jag har ÄNTLIGEN kommit över min handikappande uppfostran att "äta upp maten" - så jag kunde med viss stolthet lämna en bit lasagne modell större på tallriken och känna att jag gjorde något bra :-)..


Tänk så tiderna kan förändras!/Kicki W

ANNONS
Av Kicki - 6 maj 2009 13:34

 De blå ersätts så småningom med de vita. Jag blir varje vår helt uppfyld av en underbar känsla när jag blickar ut över ett fält som är helt fyllt med vitsippor. Den känslan inger ett visst hopp och en hel del framtidstro  - och detta helt gratis....!


Inte roligt...

Det finns faktiskt en speciell anledning till att jag precis idag valde närbilden på vitsippan. Jag släpar nämligen omkring på ett huvud som "helt plötsligt" under natten har ökat i vikt med ca 20 kg... Dessutom har det på något märkligt sätt kommit in något kantigt och vasst, som smärtar ganska rejält så fort som jag rör huvudet. Då stöter det väl antagligen emot på ömmande ställen. Det känns som jag behöver lite uppmuntran och självtröst just nu faktiskt... Huvudvärken ger nog med sig vad det lider, men det är verkligen inte kul medan det pågår :-(


Men igår var det roligare

Eftersom jag lite oplanerat hade bilen i Linköping, så passade jag på att kika lite i affärer innan jag åkte hem. Bland annat hittade jag en väldigt trevlig vårjacka. Jag har letat ganska länge efter en lämplig jacka, och i år har man så ÄNTLIGEN övergett det anorektiska modet, och man kan hitta kläder som tillåter att det finns luft mellan kropp och tyg. När det gäller jackor så är jag av den gammalmodiga uppfattningen att det kan vara lämpligt att det går att trycka in en tröja modell lite tjockare in under... Just en sådan SNYGG jacka hittade jag, och den kostade dessutom enbart 299,- :-) :-)!! Det blev lite nya benskydd till mina vackra arabflickor också, så jag kan ju faktiskt förutom att titta på vitsippan också kika lite i påsen från Hööks så tror jag nog att humöret skruvas upp några grader.


Man gör det man måste göra!/Kicki W

Av Kicki - 5 maj 2009 08:02

 Tänk vad mycket vackert man kan få uppleva, bara man tar sig tid till att stanna och kika lite i vägdiket! Denna underbara syn fanns i ett annars så ganska risigt och "klabbigt" dike. Det gäller att kunna se diamanterna i sörjan :-)!


För lite och för mycket skämmer allt

Det var inte utan att jag blev lite förvånad när jag klev ut på trappan i morse. Den var nämligen BLÖT! Senaste tidens underbara väder med både värme och sol har förvisso hjälp till att tina bort allt vad vintertrötthet heter. Men naturen har inte varit lika entusiastisk... Det behövs vatten också, och som hästägare är man ju alltid lite nojig över hur det kommer bli med betet i sommar... För att inte tala om hö/hösilage-tillgången!! Sol och värme är verkligen underbart - men det kan bli för mycket av det också.


En fråga om tid

Annars så började nog den här dagen på sämsta tänkbara sätt... Min mobiltelefon må uppfattas som ilsken och obehaglig när den väcker mig på mornarna, men det är ändå det som är meningen. Att bli väckt alltså. I morse var den tyst som en fågelfjäder, och det var inte förrän min bättre hälft petade lite försiktigt på mig som jag vaknade. Och detta hela 45 minuter senare än vad jag hade planerat... Det såg nästan in i det sista ut som om jag ändå skulle kunna hinna med bussen, men då hade jag fått köra "med blåljuset på". Det har jag förvisso inga problem med att göra, och de som känner mig vet att det kan gå undan emellanåt... Men det börjar (faktiskt!) kännas som en onödig risktagning om det inte behövs. Jag tog bilen hela vägen i stället, och var på jobbet 20 minuter tidigare än vad jag brukar... Det här med tid är svåra saker helt klart....!


Och jag som GILLAR teknik...!/Kicki W

Av Kicki - 4 maj 2009 08:51

 Det är dumt att sova länge på mornarna - då kan man missa ganska härliga upplevelser i naturen! Önskas viss frid i själen? Titta några minuter på bilden och låt tanken flyga iväg...


På något sätt går det...

En ilsken mobiltelefon talade obarmhärtigt om för mig att det var dags att kliva upp i morse. Klockan var inte mer än 5.15 Hade det funnits någon som helst möjlighet att tänja ut minutrarna på, så kan jag garantera att jag nog hade gett ganska mycket för en sådan teknik denna morgon! Jag hade extremt svårt att somna i gårkväll :-(. Det brukar inte vara bekymmer annars, utan jag slocknar ganska fort när huvudet väl nuddat kudden. Denna dag får väl sega sig fram bäst den vill. Det brukar ju gå på något sätt...


Högland - slättland

Jag har inte varit i Linköping sedan i torsdags förra veckan. Under de här tre dagarnas frånvaro har det fullkomligt exploderat bland växtligheten! Hemma är syrenerna bara i knopp än så länge, men här är det gröna blad och väldigt svullna blomknoppar. Jag har ca 15 minuters promenad från bussen till sjukhuset, och jag gick bara och såg förundrat på hur stor skillnad 8 mil kan göra... Och då ska man betänka att jag faktiskt bor SÖDER ut från Linköping!!! Men, i nämnda stad är det slättland och inte så högt över havet. Hemma bor vi faktiskt på kanten av Småländska höglandet fast vi räknas till Östergötland. Det är skillnad det! Minst 2 veckor...


Hoppas ni är lite mindre sega :-)/Kicki W

Av Kicki - 3 maj 2009 09:15

 Tidig majmorgon vid Järnlundens strand i Hallstad ängar. Här finns oräknerliga motiv att fotografera, så ni lär nog bli trötta på mina ängabilder så småningom... ;-)


 Helt enklelt härligt!!

Jag har precis vaknat, och fylls av den helt fantastiska känslan av att faktiskt vara ledig - en dag till!! Fredagen och lördagen har varit lite av en flirt med sommarkänslorna faktiskt, då det både varit varmt, molnfritt och vindstilla. Visserligen börjar markerna nästan skrika efter vatten, men man kan ju få njuta sådär lite i smyg i alla fall... Fast i hagen växer det knappt något över huvud taget, så visst inser jag att det krävs ganska rejält med vått för att inte denna sommaren ska bli en mindre katastrof.


Planer av dubbel natur

Idag kommer det nog att vara både kallare och gråare har jag en känsla av. Jag ska dock utforska naturen idag också, fast från ryggen av min älskade häst Wossna. Jag har dessutom alla tonårspojkar hemma, så Welwette får nog följa med också. Jag hade tänkt att kika lite på stigar som jag inte riktigt tagit mig tid till att undersöka tidigare. Men sedan återstår helt andra uppgifter... Deklarationen - urk!


Önskar alla en skön söndag!/Kicki WAv Kicki - 2 maj 2009 16:21

 Såhär vackra kan faktiskt kor vara!! Visst är hon helt underbar!!


 

 Och såhär fridfullt betar de rara kossorna....


 

 Och nog är det ljuvligt vackert med sjön i bakgrunden (det är faktiskt i min by dessa kor bor!)


 

 Och vem hade kläm på att en ko kan röra sig som en hel dressyrhäst!! VILKA härliga travsteg Rosa bjöd oss på!!


 

 Men det var för detta spektakel som vi besökte grannen - kosläpp - jiihaaa!!


 

 Att de inte bryter ryggen.... Kor är ju inte de smidigaste djuren som Gud skapat...


Och sommaren har kommit

Detta har också blivit en sådan dag som det skulle vara förlagt med böter att vistas inomhus på! Helt ljuvligt underbart, som började med en härlig koshow hos grannen. De gamla korna som varit med förr, började bocka redan i dörrhålet :-)! Kvigorna däremot fick fösas ut, och de tittade mycket storögt på världen som bredde ut sig framför dem. Men sedan släppte de loss de också! Att inte benen går av på dem...


Njutdag!/Kicki W

Av Kicki - 1 maj 2009 16:10

 Tidig förstamaj morgon 2009. Eftersom det hade varit en kall natt var jag övertygad om att det skulle vara dimma över sjöarna.. - jag hade rätt!


Röd dag - njutdag!

Eftersom jag hade tillbringat natten i TV-soffan, vaknade jag rent okristligt tidigt. När detta annars händer är jag väl inte överförtjust precis, men denna morgon var det helt rätt! Eftersom jag inhandlat ett nytt objektiv till kameran, gav denna morgon helt underbara möjligheter att använda kameran på ett nytt sätt. Jag var faktiskt iväg och fotograferade i fyra timmar (...) och bara GISSA hur hungrig jag var när jag kom tillbaka! Men SOM jag njöt!! Det var inte utan att jag slängde en och annan tank till de stackare som denna vackra dag valde dammiga torg framför vårskön natur. Tänk att slarva bort en såhär underbar dag med att lyssna på politiker som ändå lovar betydligt mer än de är beredda att hålla när det väl kommer till kritan...


Omflytt

Jag ägnade en ganska försvarlig del av resten av dagen med att skura och lufta marsvinslådor. Under tiden så fick vissa av dem komma ut på grönbete. Jag har flyttat alla bebisarn nu från sina mammor, plus att jag har satt ihop två nya kärlekspar. Det kuttrade och kurrade ganska rejält när jag lämnade dem. De nya kärleksparen kurrade omkring och försökte komma underfund med varandra, och bebispojkarna blev lite omilt behanlade av den äldre hanen de hamnade med. Han tyckte väl att han också skulle ha fått honor, men bebispojkar får väl duga så länge.... Det brukar dock lugna ner sig redan till dagen efter, så jag blir inte så upprörd längre ;-)..


VÄLKOMMEN sjöna maj!!/Kicki W

Presentation


Vad en modershjärta kan vara fyllt av.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2015
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Små hälsningar!

Följ bloggen

Följ GRABBMORSAN med Blogkeen
Följ GRABBMORSAN med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se